Sunday 14 May 2017

Νέα Visa "Φέρε τους γονείς σου στην Αυστραλία" για $20.000

 
 Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο στοχεύει στο να μειώσει το ολοένα αυξανόμενο κόστος στην υγεία και βασίζεται στο κόστος της βίζας για να χρηματοδοτήσει το πακέτο.

Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο σχήμα βίζας που στοχεύει στους γονείς των μεταναστών, στους οποίους θα επιτρέπεται η παραμονή στην Αυστραλία για δέκα χρόνια.


Η "Temporary Sponsored Parent Visa" (Γονική βίζα Πρωσορινής παραμονής δια Χορηγού) ήταν μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του 2016 που έγινε από τον Μαρκ Τέρνμπουλ και περιλαμβανόταν στο πακέτο 2017-2018. Η εκτέλεσή της εξαρτάται από το πότε η Βουλή θα περάσει την τροπολογία στο νομοσχέδιο.

Κάτω από το νέο σχήμα, οι μετανάστες στην Αυστρλία θα είναι ικανοί να σπονσοράρουν τους γονείς τους που θα μπορούν να έρθουν στην Αυστραλία για μέχρι και μια δεκαετία. Οι αιτούμενοι έχουν την επλογή βίζας για 3 χρόνια με $5.000 ή 5 χρόνια για $10.000, με την ευκαιρία μιας μόνο ανανέωσης για άλλα 5 χρόνια για το ίδιο ποσό.

Το νέο σχήμα θα οφελήσει μέχρι και 15.000 οικογένειες μεταναστών -οι περισσότερες από αυτές θα αναζητήσουν για εκτεταμένη περίοδο χρόνου των γονιών τους μαζί τους στην Αυστραλία.

Αν και στους νέους κατόχους της βίζας δεν θα επιτρέπεται η κατάσταση μόνιμης κατοικίας στην Αυστραλία, ή το δικαίωμα στην εργασία, η κυβέρνηση ελπίζει πως θα αναλάβουν οικογενειακούς ρόλους, κάτι που θα μειώσει την πίεση στους παιδικούς σταθμούς. "Οι παππούδες και οι γιαγιάδες με αυτή τη βίζα, θα είναι διαθέσιμοι και έτοιμοι να προσέχουν τα εγγόνια τους, ενώ οι γονείς θα εργάζονται", είπε στα νέα του SBS ο βοηθός υοθ Υπουργείου Μετανάστευσης Alex Hawke.

Το πιο σημαντικό, είναι ότι θα απαιτείται από τους κατόχους αυτής της βίζας, να έχουν ασφάλεια από μια Αυστραλιανή εταιρία, ώστε να καλύπτουν τα έξοδα υγείας για όσο θα βρίσκονται στην Αυστραλία, καθώς επίσης θα τους απαιτείται να πληρώνουν για τα όποια χρέη δημόσιας υγείας θα ιφύστανται, έχοντας τους χορηγούς τους νόμιμα υπεύθυνους για οποιαδήποτε τρέχοντα χρέη.

Αυτό αυξάνει σημαντικά το κόστος για τους Αυστραλούς με μεταναστευτικό παρελθόν που επιθυμούν να φέρουν τους γονείς τους στη χώρα, με πολλούς κοινωνικούς εταίρους να προβλέπουν αύξηση στα ασφάλιστρα της ιδιωτικής υγείας.

Αν και είναι συνηθισμένο στις προσωρινές βίζες να απαιτούν ιδιωτική ασφάλεια υγείας, είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση απαιτεί οι μετανάστες να είναι υπεύθυνοι για την κάλυψη της δημόσιας υγείας, χωρίς κάποιο δίχτυ ασφαλείας για επίγουσες και απρόβλεπτες κρίσης υγείας.

Η κίνηση του να μειωθεί η πρόσβαση στην υγεία στους μετανάστες τρίτης ηλικίας, έρχεται από μια ακόλουθη αναφορά Προμήθειας Παραγωγικότητας του περασμένου έτους, που βρήκε το μέσο κόστος ζωής του κατόχου βίζας μονού γονέα να είναι μεταξύ $335.000 και $410.000.

Η κυβέρνηση στοχεύει στο να μειώσει με αυτό τον τρόπο τα έξοδα στην υγεία και βασίζεται στις χρεώσεις της βίζας ώστε να χρηματοδοτήσει το πακέτο. Αν εκγριθεί από τη Βουλή, το νέο σχήμα θα ξεκινήσει από το Νοέμβριο και οι 15.000 αιτήσεις συμπληρωθούν τον πρώτο χρόνο, το Ταμείο θα αποταμιεύσει 150 εκατομύρια δολάρια μόνο από τις χρεώσεις της βίζας.

Πηγή: http://neoskosmos.com

No comments:

Post a Comment