Sunday 11 December 2016

Τι σημαίνει η άφιξη του Amazon για τις Αυστραλέζικες αγορές

Της Nerida Conisbee
Προετοιμαστείτε για το Amazon
Ο παγκόσμιος Γολιάθ των αγορών κατευθύνετε προς την κάτω χώρα το Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να δώσει το μεγαλύτερο ξετίναγμα που έχει δει ποτέ η λιανική αγορά της Αυστραλίας.
Είτε είναι είτε όχι η επιδρομή του Amazon κάτι καλό εξαρτάται από τη δική σας άποψη, με την εταιρία να σχεδιάζει να «καταστρέψει» σύμφωνα με αναφορές τη λιανική αγορά της Αυστραλίας.
Όμως δεν είναι όλα τα νέα άσχημα.
Ορίστε τι μπορεί να σημαίνει για τις τοπικές επιχειρίσεις και τις βιομηχανίες εμπορικής ιδιοκτησίας. 


Online αγορές
Η είσοδος του Amazon στην Αυστραλία, είναι μεγάλα νέα για τις online αγορές στην Αυστραλία, που παραμένουν χαμηλές σε ποσοστό του συνόλου των πωλήσεων σε σχέση με άλλες χώρες.
Οι επιπτώσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες αν το Amazon αποφασίσει να συμπεριλάβει και είδη παντοπωλείου στις προσφορές του –κάτι που είναι μέρος της αγοράς ευρέως απών από τις online αγορές, ιδίως σε σχέση με άλλες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.
Θα είναι καλά νέα για τους Αυστραλούς καταναλωτές αν η εταιρεία μπορέσει να μειώσει τις τιμές όπως υποσχέθηκε. 

Ευεργέτημα για τη βιομηχανία
Η απόφαση του Amazon θα είναι καλά νέα για τον τομέα της βιομηχανίας
Σε περίπτωση επιτυχίας, η εταιρία θα χρειαστεί ένα μεγάλο αριθμό από κέντρα διανομών, ενδεχομένως σε όλη την Αυστραλία.
Είναι πολύ πιθανό, ότι μεγάλες αγορές όπως το Σύδνεϋ και η Μελβούρνη θα δουν τα πρώτα από αυτά τα κέντρα. 


Χτίσιμο της λιανικής αγοράς
Αν το Amazon πετύχει, θα συνεχίσει να οδηγεί την καινοτομία στον Αυστραλιανό τομέα της λιανικής αγοράς.
Με τον ίδιο τρόπο που οι Αυστραλοί έμποροι λιανικής έπρεπε να προσασμοστούν στον τεράστιο αριθμό των διεθνών εμπόρων λιανικής που εισέβαλαν στην Αυστραλιανή αγορά, θα συνεχίσει να υπάρχει πίεση για εμπόρους λιανικής και ιδιοκτήτες εμπορικών κέντρων ώστε να καινοτομούν.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πολλοί θα αποτύχουν αν δεν προσαρμοστούν. 

Μικρότερη ανάπτυξη για τα εμπορικά κέντρα
Τα εμπορικά κέντρα είναι πλέον μέρη που οι άνθρωποι περνούν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους και αυξάνουν διαρκώς την προσφορά σε μια σειρά από καφέ, εστιατόρια και επιλογές ψυχαγωγίας.
Μια ανάλυση που έγινε από τον όμιλο REA αυτό το μήνα, δείχνει ότι οι τιμές των σπιτιών κοντά σε τεράστια εμπορικά κέντρα, όλο και περισσότερο ξεπερνούν τα υπόλοιπα της αγοράς, κάτι που καθοδηγείται από την επιθυμία των ανθρώπων να εκγατασταθούν κοντά τους.
Παρόλα αυτά, τα εμπορικά κέντρα θα επηρεαστούν αν το Amazon τα καταφέρει στην Αυστραλία και, όπως και οι έμποροι, θα πρέπει να συνεχίσουν να προσαρμόζονται και να συνηθίσουν σε χαμηλότερα επίπεδα αύξησης ενοικίων. 

No comments:

Post a Comment