Sunday 14 August 2016

Απεβίωσε ο Κέννυ Μπέικερ, ο ηθοποιός που έφερε στη ζωή τον R2-D2



Ο Κέννυ Μπέικερ, ο ρόλος κλειδί στην τανία Starwars ήταν ο ηθοποιός που έδωσε ζωή στον R2-D2, έφυγε από κοντά μας. Ήταν 81 ετών.
Με ύψος μόλις 1,03 μέτρα, ο Μπέικερ δημιούργησε την πολυαγαπημένη, αθώα, αλλά και περιπετειώδη προσωπικότητα του R2, μέσα από το ρομπότ ξεκινώντας με την πρώτη ταινία «Η Νέα Ελπίδα» το 1977. Είτε επρόκειτο για την αργή περιστροφής της κεφαλής του R2 με σκοπό να
αποδώσει την έκφραση της υποψίας, είτε για νευρικά κουνήματα που πρόδιδαν φόβο, ο Μπέικερ έκανε ένα ρομπότ να μοιάζει πολύ ανθρώπινο. Ακόμη, έπαιξε το ρόλο του Παπλού, ενός Ίγοκ όπου σε μια αξέχαστη σκηνή που κλέβει μια αεριοθούμενη μοτοσικλέτα στην ταινία του 1983, «Η Επιστροφή του Τζεντάι». Ο ηθοποιός έγινε θρύλος των θαυμαστών της ταινίας.
«Ο Κέννυ Μπέικερ ήταν ένας πραγματικός κύριος, αλλά και ένα απίστευτο μέλος του θιάσου, που πάντα δούλευε σκληρά υπό δύσκολες συνθήκες», είπε ο Τζωρτζ Λούκας. «Όντας ένας ταλαντούχος βαριετέ κακοποιός που μπορούσε πάντα να κάνει όλους να γελάνε, ο Κένυ ήταν πάντα η καρδιά και η ψυχή του R2-D2 και θα λείψει σε όλους τους θαυμαστές του, αλλά και όλους όσους τον γνώριζαν». 

Γεννημένος στο Μπίρμινχαμ της Αγγλίας, ο Μπέικερ ξεκίνησε την ηθοποιία στα 16 του. Εκτός από τις ταινίες Starwars, η καριέρα του περιλαμβάνει συμμετοχές στις ταινίες, The elephant man (1980), Time Bandits (1891), Willow (1988) και άλλες. Το 1978, αποθανάτισε τον R2 στο Κινέζικο Θέατρο του Γκράουμαν αφήνοντας τα τσιμεντένια αποτυπόματα ποδιού του ρομπότ, όπου και παραμένουν έξω από το θέατρο μέχρι και σήμερα.
«Είμαστε όλοι θλιμμένοι με το θάνατο του Κέννυ» είπε η πρόεδρος της Lucasfilm Κάθλιν Κένεντυ. «Δεν υπάρχει ταινία Starwars χωρίς τον R2-D2 και ήταν ο Κέννυ που καθόρισε ποιος κια τι ήταν ο R2. Θα μας λείψει πολύ». 

No comments:

Post a Comment