Monday 7 March 2016

Τσαβούσογλου: Ξεφτίλισε την Ελλάδα και ζήτησε ανταλλάγματα για τη Θράκη!

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ
Χαρακτήρισε τη μειονότητα «τουρκική» – Αναγνώρισε και νομιμοποίησε τους ψευδομουφτήδες – Τον «προσκύνησαν» και οι μειονοτικοί βουλευτές της Θράκης, οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του (ως τι άραγε;) – Την ίδια ώρα το ΥΠΕΞ και ο αμήχανος Κοτζιάς περιορίστηκαν σε χαμόγελα και δεν προέβησαν ούτε στο απαραίτητο διάβημα

Σε απίστευτες προκλήσεις εις βάρος της Ελλάδας προέβη ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρέθηκε την Παρασκευή (4/3) στην Αθήνα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης προκειμένου να συζητήσει με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, την διαχείριση του προσφυγικού.
Η συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας 7/3 αλλά και του Ανωτάτου Συμβουλίου Υψηλής Συνεργασίας που θα συγκληθεί την Τρίτη 8/3 στη Σμύρνη για το κρίσιμο ζήτημα, περιλάμβανε και συζητήσεις που αφορούν στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, όπως δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξη Τύπου μετά το τετ-α-τετ των δύο υπουργών.
ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ - TWITTER
ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ - ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ
Διμερείς σχέσεις που αν λάβουμε υπόψη τις συναντήσεις που πραγματοποίησε αργότερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ αφορούσαν και τη Θράκη, για την οποία σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσαβούσογλου ζήτησε ανταλλάγματα προκειμένου η Τουρκία να ανταποκριθεί στα αιτήματα της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Λίγη ώρα λοιπόν αργότερα αφού ο κ. Κοτζιάς δήλωνε στη συνέντευξη Τύπου πως «είμαστε υπέρ της ανάπτυξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, στην καλή γειτονία και του διεθνούς δικαίου στο βαθμό που μπορούν να λύσουν τα προβλήματα» ο Τούρκος ομόλογος του πραγματοποιούσε συναντήσεις στην τουρκική Πρεσβεία της Αθήνας με τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μέτε αντίστοιχα, τους οποίους και νομιμοποίησε εντός της Ελλάδας αγνοώντας επιδεικτικά τους νόμιμους Μουφτήδες της ελληνικής Πολιτείας.
ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ - ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ
ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ - ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΕΡΗΦ
ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ - ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
Εκτός από τους ψευδομουφτήδες όμως, ο κ. Τσαβούσογλου συναντήθηκε και με τους μειονοτικούς βουλευτές της Θράκης και συγκεκριμένα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καθώς και με τον βουλευτή του Ποταμιού, Ιλχάν Αχμέτ. Οι κύριοι αυτοί οι οποίοι εκλέγονται ως Έλληνες πολίτες στο ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει σίγουρα να δώσουν εξηγήσεις όσον αφορά, καταρχάς, την ιδιότητα με την οποία συναντήθηκαν με τον Τούρκο ΥΠΕΞ αλλά κυρίως, για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν μαζί του.
Αξιοσημείωτο δε του θράσους και της άνευ πλέον ορίων προκλητικότητας της τουρκικής διπλωματίας είναι ότι οι αξιώσεις της γείτονος καθίστανται πλέον σαφείς με ολοφάνερο τρόπο και όχι υπό καθεστώς μυστικότητας όπως συνηθίζονταν, έστω και για τα προσχήματα, μέχρι σήμερα. Όλες οι παραπάνω συναντήσεις δημοσιοποιήθηκαν στο ευρύ κοινό από τον ίδιο τον κ. Τσαβούσογλου μέσω του λογαριασμού του που διαθέτει στο twitter ενώ ο ίδιος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως «τουρκική» καταστρατηγώντας τη Συνθήκη της Λωζάννης και ως εκ τούτου το διεθνές δίκαιο το οποίο ο Έλληνας ομόλογος του επικαλούνταν μόλις πριν λίγη ώρα.
ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ - ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ
ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ - ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ
Για όλα αυτά φυσικά, απάντηση δεν ήρθε ποτέ από το ελληνικό ΥΠΕΞ και τον Νίκο Κοτζιά ούτε καν μέσω ενός απλού διαβήματος. Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα ανταλλάγματα που ζήτησε η Τουρκία για τη Θράκη, προκειμένου να ανταποκριθεί στο προσφυγικό, να περιορίζονται μόνο στην εκλογή μουφτήδων. Όπως και να έχει, σύντομα θα μάθουμε το παρασκήνιο των συναντήσεων και δεσμευόμαστε να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς.
ΚΟΤΖΙΑΣ - ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
Θέμα «γκρίζων ζωνών» και δικαιώματος διάσωσης της Άγκυρας σε όλο το Αιγαίο έβαλε ο Τούρκος ΥΠΕΞ
Οι διαθέσεις πάντως του Τούρκου ΥΠΕΞ φάνηκαν νωρίτερα όταν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νίκο Κότζια έθεσε θέμα «γκρίζων ζωνών» και δικαίωματος διάσωσης της Άγκυρας σε όλο το Αιγαίο. Σε ερώτηση για το πώς συμβάλει η Τουρκία στην βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα όταν πραγματοποιεί παραβιάσεις ακόμη και στην ζώνη των 6ΝΜ, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η κάθε πλευρά έχει τα δικά της νομικά επιχειρήματα. Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο συμβάν της Κινάρου και την συντριβή του ελικοπτέρου Αgusta Bell του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, και την έκδοση τουρκικής ΝΟΤΑΜ τόνισε ότι τα ζητήματα τα οποία έχουν ανθρωπιστική διάσταση δεν θα πρέπει να συγχέονται με νομικά και πολιτικά ζητήματα. «Ποιο είναι το δικό σου νησί; Ποιο είναι το δικό μου νησί; Δεν θέτουμε τέτοια θέματα όταν πρόκειται για θέματα διάσωσης εκεί, Δεν θέτουμε τέτοια θέματα και νομίζω ότι πρέπει πολύ καλά να ξεχωρίσουμε την ανθρώπινη από την πολιτική διάσταση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας.
Σε σχέση πάντως με τη δήλωση αυτή του Τούρκου ΥΠΕΞ και τη χλιαρή αντίδραση του κ. Κοτζιά, η κατ’ αρχήν εξήγηση είναι πως η μετάφραση των δηλώσεων του κ. Τσαβούσογλου δεν έγινε «λέξη προς λέξη».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛ. ΓΛΕΡΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment