Monday 29 February 2016

Η Ελλάδα προ τετελεσμένων με το προσφυγικό - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τι θα ακολουθήσει


Η Ευρώπη αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ανίκανη να συντονιστεί και να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα. Όπως σας έχουμε γράψει εδώ και μήνες, η λύση θα βρεθεί με τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα τεράστιο hotspot. Τι μέλλει γεννέσθαι από εδώ και στο εξής;


Τα δεδομένα

1) Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει για τη φιλοξενια 90.000 προσφύγων, με επιδότηση ενοικίου από την ΕΕ, σε ξενοίκιαστα σπίτια. Αυτή η εξέλιξη, ήταν γνωστή πολύ πριν ανακοινωθεί, ειδικά στο χωρο του real estate, μιας και ο κύκλος εργασιών τους, αναμένεται να εκτοξευτεί στα ύψη. Ο τελικός αριθμός προσφύγων που θα φιλοξενηθεί σε άδειες οικίες, θα προσεγγίσει τις 300 με 400.000. Είχαμε γράψει σχετικά εδώ.

2) Οι επιθέσεις στη Κολονία τη παραμονή της πρωτοχρονιάς, ήταν θεόσταλτο ''δώρο'' για τη Γερμανία και όχι μόνο. Για πρώτη φορά, η κοινή γνώμη των πολιτών της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας Ευρώπης, άλλαξε στάση στο θέμα των προσφύγων, με αποτέλεσμα τη λήψη σκληρών μέτρων για τον έλεγχο των συνόρων, απειλές για έξωση της Ελλάδας από τη Σέγκεν και άρνηση αποδοχής από ορισμένες χώρες, των προσφύγων που τους αναλογούν, βάση παλαιότερων συμφωνιών κτλ. Για τις επιθέσεις στη Κολονία, είχαμε γράψει εδώ.

3) Η ελληνική πλευρά, βάλλετε πανταχόθεν για την αναποτελεσματικότητά της στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών. Κάποιοι εταίροι μάλιστα, μας πρότειναν να βουλιάζουμε τις βάρκες και να πνίγουμε άνδρες και γυναικόπαιδα. Η Δανία κατάσχει τα τιμαλφή των πρυσφύγων σε μια πρακτική που θυμίζει έντονα ναζιστικές συμπεριφορές. Διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ. Τη στιγμή που η Τουρκία έλαβε 3 δις ευρώ για να σταματήσει τις προσφυγικές ροές, κάτι που δε το έπραξε, η Ελλάδα, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, ως ο αποδιοπομπαίος τράγος της όλης κατάστασης. Μια χώρα που είναι βουτηγμένη στα χρέη και εξαρτάται για την επιβίωσή της στα χρήματα της ΕΕ, θα αποτελέσει το χαλί, κάτω από το οποίο θα σκουπιστεί το προσφυγικό πρόβλημα. Οι φράχτες έχουν ήδη υψωθεί και η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν πλέον στη χώρα μας, θα παραμένουν εδώ. Σε χθεσινό δημοσίευμα της WSJ, καυτηριάζεται η στάση των ευρωπαίων, που επιθυμούν τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων, παρά το γεγονός πως γνωρίζουν την επερχόμενη ανθρωιστική κρίση. 

4) Αντιδρώντας σπασμωδικά, η Ελληνική Κυβέρνηση στήνει άρον-άρον νέα στρατόπεδα υποδοχής και φιλοξενίας, ενώ παράλληλα, αποφασίστηκε χθες ο εγκλωβισμός των νεοαφιχθέντων στα νησιά του Αιγαίου, ώστε αυτοί με τη σειρά τους, να περάσουν το μήνυμα σε αυτούς που είναι καθ' οδόν, πως ο δρόμος για την Ευρώπη σταματάτα στη Λέσβο, τη Κω κτλ.

Τι μέλλει γεννέσθαι

Το τι θα συμβεί από εδω και πέρα, το έχουμε γράψει από καιρό. Η ΕΕ θα αποποιηθεί των ευθυνών της και με αντάλλαγμα την ελάφρυνση του χρέους και μερικά ξεροκόμματα, η Ελλάδα θα γίνει μια απέραντη αποθήκη ψυχών. Η Κομισιόν απέτυχε να επιβάλλει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική. Κάθε χώρα-μέλος, πορεύεται με βάση τα δικά του συμφέροντα. Οι πιο σκληροπυρηνικοί υψώνουν φράχτες και οι πιο μετριοπαθείς πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών δεξιά και αριστερά. Αποτέλεσμα της ασυνενοησίας, θα είναι αυτό που προαναφέραμε. Η Ελλάδα θα γίνει η νήσος Έλλις του 21ου αιώνα. Μόνο που η παραμονή στην ελληνική νήσο δε θα είναι προσωρινή, αλλά μόνιμη.

No comments:

Post a Comment