Sunday 24 January 2016

Βομβαρδίζουν τα σύνορα της Τουρκίας

esed_ve_rusya_turkiye_sinirini_bombaladi_1453467416_0203Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Βροχή από ρωσικές βόμβες τάραξαν την συνοριακή περιοχή στην επαρχία Χατάϊ της Τουρκίας, στέλνοντας άλλο ένα ειδικό μήνυμα προς την Άγκυρα.
Όπως αναφέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, χτες ρωσικά βομβαρδιστικά τα οποία υποστήριζαν τον συριακό στρατό που επιχειρούσε στην περιοχή βομβάρδισαν την συνοριακή περιοχή Συρίας Τουρκίας κοντά στην τουρκική πόλη Reyhanlı, σαρώνοντας κυριολεκτικά την συνοριακή πύλη,
Babel Hava Sınrı Kapısı. Σημειωτέον η περιοχή αυτή είναι ακριβώς δίπλα στο μέρος όπου καταρρίφτηκε τον περασμένο Νοέμβριο το ρωσικό αεροσκάφος από τους Τούρκους.
syria-lebanon-map1Οι πληροφορίες που έρχονται στην τουρκική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για προέλαση των συριακών δυνάμεων με την έντονη ρωσική αεροπορική υποστήριξη αλλάζοντας τα εδαφικά δεδομένα στην περιοχή στην οποία μέχρι τώρα επικρατούσαν οι δυνάμεις της ισλαμικής συριακής αντιπολίτευσης που στηρίζονται από την Τουρκία.
Οι νέες αυτές κινήσεις της ρώσικης πολεμικής αεροπορίας έχουν θορυβήσει την Άγκυρα και αναμένεται στην συνάντηση που θα έχει το Σάββατοο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζων Μπάιντεν, όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, να του παραθέσει την κατάσταση στην περιοχή ζητώντας από τις ΗΠΑ συγκεκριμένη στρατιωτική υποστήριξη για μια σχεδιαζόμενη χερσαία εισβολή στην Συρία.
Το μεγάλο πρόβλημα για τους Τούρκους είναι ότι οι ΗΠΑ δεν θεωρούν τους Κούρδους σαν τρομοκρατική οργάνωση κάτι που έχει εκνευρίσει έντονα την τουρκική πλευρά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
Πηγή:  nikosxeiladakis.gr

No comments:

Post a Comment