Monday 11 January 2016

Θέσεις στην αστυνομία της Βικτώρια

Όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι ή Αυστραλοί πολίτες, έχουν το δικαίωμα να μπουν στην Αστυνομία της Βικτώρια. Αν κάποιος ΔΕΝ είναι κάτι από τα παραπάνω (πχ με bridging visa, student visa ή temporary visa) τότε ΔΕΝ μπορεί να κάνει αίτηση. Αν κάποιος μπει στην Αστυνομία της Βικτώρια, η θέση είναι μόνιμη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να χάσει τη δουλειά του. Ο μόνος λόγος φυσικά για να τη χάσει δεν θα είναι άλλος από το να κάνει ο ίδιος κάτι τελείως λάθος. Για παράδειγμα δε δέχονται να είσαι
χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Δε δέχονται να κλέψεις ή να δωροδοκηθείς (έστω και αν αυτό έχει να κάνει με μικρής σημασίας πράγματα). Δε δέχονται να κάνεις παραβιάσεις του ΚΟΚ. Γενικά δε δέχονται να κάνεις πράγματα τα οποία σε έχουν βάλει να κυνηγάς. Υπάρχει ένας κώδικας δεοντολογίας που τον τηρούν κατά γράμμα. Τον κώδικα δεοντολογίας (για να πάρετε μια ιδέα) μπορείτε να τον βρείτε εδώ. Κάντε κλικ στο open file μόλις ανοίξει η σελίδα.
Υπάρχουν θέσεις στην Αστυνομία της Βικτώρια σε διάφορα πόστα:
-Αστυνομικούς
-Στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας
-Δημόσιες υπηρεσίες
-Στελέχη προφυλακίσεων
Μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα στρατολόγησης της Αστυνομίας της Βικτώρια εδώ και να δείτε όλες τις θέσεις και τι ακριβώς διαδικασία και προσόντα απαιτούνται. Επίσης υπάρχει μια σελίδα σε μορφή PDF στα Ελληνικά, που εξηγεί (με όχι και τόσο καλή μετάφραση) κάποια πράγματα. 
Να τονίσω ότι για τις θέσεις αυτές δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Αν κάποιος περάσει τα όλα τα τεστ
(αγγλικής γλώσσας, σωματικής κατάστασης, αθλητικά, ψυχολογικά και τα ιατρικά τεστ), είναι ικανός τα μπει στην Ακαδημία της Αστυνομίας της Βικτώρια. Η φοίτηση στην Ακαδημία είναι 2,3 ή 6 μήνες και πάει ανάλογα με το πόστο. Κατά το διάστημα φοίτησής τους πληρώνονται φυσικά. Όλα τα στελέχη έχουν 9 εβδομάδες άδεια το χρόνο! Κάτι που δεν υπάρχει σε άλλες δουλειές. Τους επιτρέπεται να κάνουν και δεύτερη δουλειά (κατόπιν αιτήσεως φυσικά), εφόσον αυτή ακολουθεί τις αρχές της Υπηρεσίας και δεν πάει αντίθετα με τον κώδικα δεοντολογίας. Αν κάποιος λοιπόν, είναι μόνιμος κάτοικος Αυστραλίας ή Αυστραλός υπήκοος, έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα στο να πάρει τη δουλειά.

No comments:

Post a Comment